ROMÂNIA
BioTowns - 23 Februarie 2012 - TIMIŞOARA - Conferinta de încheiere a Proiectului BIOTOWNS

23 Februarie 2012 - TIMIŞOARA - Conferinta de încheiere a Proiectului BIOTOWNS

Materiale conferinta:

Autoritatea publica locala si responsabilitatile care ii revin privind protectia naturii si conservarea biodiversitatii.

Proiectul de cooperare transfrontalieră derulat între orașele înfrățite Municipiul Timişoara şi Oraşul Szeged, cu titlul „Biodiversitatea şi protecţia naturii – o abordare resposabilă a problemelor de mediu a două oraşe înfrăţite”, acronim BIOTOWNS, cod proiect HURO/0901/128/1.3.4., derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Fondul European de Dezvoltare Regională se apropie de final. În această perioadă a organizat Conferinţa de încheiere a proiectului.
 
Conferința a avut ca subiect central protecția naturii și conservarea biodiversității în mediul urban.

Evenimentul a oferit prilejul  reprezentanților  echipelor de proiect și specialiștilor primăriilor celor două orașe înfrățite să prezinte  activitățile proiectului, rezultatele acestuia, iar echipelor de specialiști care au elaborat Studiile de evaluare a biotopurilor urbane și Planurile strategice pentru protejarea și conservarea biodiversității în  Orașul Szeged și Timișoara să  prezinte documentele strategice elaborate în cadrul proiectului,  rezultatele, precum și propunerile  de măsuri, acțiuni și proiecte a căror  implementare  la nivelul celor două orașe  să  asigure   echilibrul ecologic în mediul urban tot mai  antropizat.
 
Evenimentul a avut loc în data de 23 Februarie 2012, între orele 10.00 – 14.00, în sala de conferințe de la Hotelul REGHINA BLUE, situat în Timișoara, strada Cozia nr. 51-53.

La eveniment au participat reprezentanți ai  autorităților administrației publice locale, județene și regionale, responsabili din domeniul protecției mediului, reprezentanți ai mediului universitar, cadre didactice, elevi,  reprezentanții unor asociații de profil și persoane interesate de problematica protecției mediului și conservăriii biodiversității.

Conferința se va desfășura în limba română, fiind asigurată traducerea în limba maghiară.

Prezentările conferinţei:

1.